SNART ÖPPNAR HUDIKSVALLS FÖRSTA OBEMANNADE BUTIK I VÄSTRA HAMNEN

Den 50 kvadratmeter stora butiken kommer att erbjuda ett genomtänkt utbud av basvaror och en del färskvaror. För att komma in i butiken behöver man identifiera sig med BankID. Handla gör man via appen “Ica to go”. Bakom satsningen med den obemannade och dygnet-runt öppna butiken står ICA Håsta i Hudiksvall. I början av juni är det invigning.

Katrin Andersson är tredje generationens ICA-handlare. Hennes mormor och morfar drev ICA-butiken på Håsta under 1970-80-talet tills hennes mamma och morbröder tog över. I dag är det Katrin och hennes föräldrar som driver butiken tillsammans.

– Varken jag eller mina syskon hade tänkt bli ICA-handlare. Jag flyttade till Uppsala och jobbade som fastighetsmäklare där och även i Hudiksvall under 10 år. Men för drygt fem år sedan bestämde jag mig för att testa handlaryrket och blev delägare. Det är jag jätteglad för, jag har världens roligaste jobb, säger Katrin.

Det var under Katrins föräldraledighet för något år sedan som tanken på en obemannad butik föddes. Hon läste om butikstrender och förstod att dygnet-runt-öppna butiker skulle komma starkt. ICAs nya koncept – ICA To Go – med obemannade modulbutiker öppnade även upp möjligheter för befintliga ICA-handlare att driva en filial.

– Efter att ha pratat med familjen bestämde vi oss för att prova. Vi kontaktade ICA och sa att vi var intresserade av deras nya koncept. Efter att ha fått klartecken från dem kollade vi upp flera olika platser i Hudik, men kände att Västra Hamnen var ett nytt och spännande område att satsa i. Nu närmar det sig invigning. Det ser vi fram mot, säger Katrin.

Skälen att ICA Håsta väljer att etablera sin obemannade butik just i Västra Hamnen är flera.

– Det känns roligt att etablera sig i ett nytt område och kunna erbjuda en service som inte finns där idag. Det finns gott om boende i närheten och många företag som redan etablerat sig eller är på väg att flytta dit. Dessutom är det många som besöker Västra Hamnen för att träna på gymmet, spela padel, äta på restaurang eller delta på konferens. Jag ser stor potential och tror att vi kan bli stället där man slinker in och kompletteringshandlar. Utbudet ska dock vara stort, för en så liten yta, så du ska kunna hitta nästan allt där, säger Katrin.

I början av juni slår butiken upp dörrarna och går allting enligt plan blir den kvar tills vidare.

Rulla till toppen