KIOSK OCH ÄVENTYRSGOLF I VÄSTRA HAMNEN I SOMMAR

Förra veckan inleddes bygget av en 18-håls äventyrsgolfbana och en kiosk i Västra Hamnen. Äventyrsgolfbanan och kiosken kommer att ligga precis vid havet på Håstaholmen i direkt anslutning till multiarenan och utegymmet. Alldeles intill kommer även en boulebana att anläggas. Invigningen av hela Hudiksvalls nya sommarställe är planerad till i början av juni.

Äventyrsgolfbanan kommer att ägas av Västra Hamnen och driftas av familjen Fagerström som äger Fagerströms Karamellfabrik i Hudiksvall. Det är även de som kommer att äga och driva den nya kiosken i området.

– Tanken var att äventyrsgolfbanan skulle byggas redan förra sommaren men då hann vi inte, så nu är vi jätteglada att det äntligen blir av. Det känns väldigt bra att det är just Fagerströms som kommer att både drifta banan samt hyra mark av oss för att bygga och driva en kiosk precis bredvid. Vi hoppas och tror att detta kommer att bli ett härligt sommarställe som både Hudikbor och turister besöker för att umgås och göra något roligt ihop, säger Kalle Larsgården, ansvarig för uthyrning och förvaltning på Västra Hamnen.

Kiosken, som kommer att vara öppen sommartid, kommer utseendemässigt att ha vissa likheter med Fagerströms Karamellfabrik i Hudiksvall. Ovandelen av kiosken kommer att se ut som fasaden på fabriken med sina oregelbundna fönster och sitt karaktäristiska tak.

Kiosken byggs på ett lokalt snickeri och flyttas till Västra Hamnen när den är klar.

– Vi tänker oss att det ska finnas mjukglass, korv, toast, kaffe, dricka och godis i kiosken till en början. Sen får vi se om vi ändrar utbudet under sommaren. Det beror lite på vad kunderna önskar, säger Johan Fagerström, VD på Fagerströms Karamellfabrik.

Fagerströms Karamellfabrik startades 1922 av Johans farfars mamma Emma och firade 100 år i fjol. Idag drivs fabriken av Johan, hans fru Susanne samt Johans föräldrar Anders och Ewa. Även barnen Måns och Maja rycker in och jobbar då och då. Förutom familjen så har de två anställda i produktionen. Under alla år har de tillverkat och sålt godis i olika former, framför allt hårda karameller. Vissa av maskinerna i fabriken är från 1937 och används fortfarande.

I dag säljer Fagerströms ca 50 ton karameller per år, framför allt dagligvarubutiker i mellersta Sverige. Tomteklubban säljs över hela landet, framför allt till grossistledet. Försäljning sker både via direktförsäljning och via företagets webbshop. Sedan 2020 driver de även en tillitsbutik med generösa öppettider och självbetjäning i fabriken i Hudiksvall.

– Vi hade uppvaktat Västra Hamnen ett tag om att få driva en kiosk i området så när vi fick frågan om att även drifta äventyrsgolfen slog vi till. Det känns både spännande och roligt att testa en ny verksamhet och se hur det tas emot. Vi ser fram mot att hyra ut golfklubbor och sälja glass till både Hudikbor och besökare i Västra Hamnen i sommar, säger Johan.

 

Rulla till toppen