”Vi behövde större lokaler. Västra Hamnen kändes som rätt ställe att flytta till”

I snart 5 år har DK-kliniken huserat på Storgatan i Hudiksvall, men i slutet av sommaren går flyttlasset till Västra Hamnen. Skälen till det är flera. En perfekt lokal i rätt storlek, tillgång till parkeringsplatser precis intill och god erfarenhet av hyresvärden sedan tidigare. Ägaren Emma och kollegan Kristina ser fram mot att flytta!

Att ha kliniken centralt längs gågatan har varit bra för att etablera varumärket, men nu känner ägaren Emma Dzakula Karlsson att ett cityläge inte längre är nödvändigt. Dessutom börjar hon och kollegan att bli trångbodda i de befintliga lokalerna.

Under åren har vi byggt upp en trogen kundgrupp som återkommer till oss så vi har en bra bas att utgå ifrån. Dessutom är det få som trillar in spontant till oss, de som bokar behandlingar gör det i förväg och då gör det inget att vi har kliniken en bit utanför city. Det tar bara några minuter att cykla och för de som kommer med bil blir det enklare då det är gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till lokalen i Västra Hamnen.

DK-kliniken ägs och drivs av Emma som är legitimerad sjuksköterska med specialistexamen. Hon har även en vidareutbildning inom injektionsbehandlingar. Hon delar varumärke och lokaler med den auktoriserade hudterapeuten Kristina Josefsson. Tillsammans erbjuder de allt från injektionsbehandlingar som botox och fillers och laserbehandlingar till klassiska ansiktsbehandlingar, vaxning och färgning av bryn och fransar. I dag består målgruppen till största del av kvinnor över 40 år, men även yngre kvinnor och män börjar hitta till kliniken. Åldersgränsen för alla injektionsbehandlingar är 18 år på DK-kliniken.

– För mig är det viktigt att alltid eftersträva ett naturligt resultat. Jag brukar säga att din behandling ska vara märkbar för dig själv, men aldrig uppenbar för någon annan, säger Emma.

Sedan 2021 krävs att man är legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare för att få utföra injektionsbehandlingar. Det finns dessutom krav på att behandlingen ska föregås av både en konsultation och en väntetid på minst två dagar. Allt för att säkerställa att kunden förstått vad ingreppet innebär och eventuella risker behandlingen medför. Man vill också undvika att kunderna beställer och tar spontana behandlingar.

– Det är bra att det är mer uppstyrt nu. Det innebär en trygghet för kunderna och försvårar för oseriösa aktörer vilket är bra för branschen i stort, säger Emma som är den som utför injektioner och laserbehandlingar på DK-kliniken.

De nya lokalerna ligger ute på Håstaholmen i Västra Hamnen, i samma fastighet som bland annat Hudiksvalls Gym och Julle United. Lokalen är 100 kvm och innehåller två behandlingsrum, ett kontor samt en större entré med en separat del för försäljning av hudvård och makeup.

– I vår befintliga lokal delar vi på ett behandlingsrum vilket gör att vi inte kan utföra så många behandlingar per dag. I de nya lokalerna får vi ett varsitt rum vilket ger oss helt andra förutsättningar. Vi tycker dessutom om att bjuda in till olika events på kliniken. Det har varit väldigt trångt tidigare, men kommer bli mycket bättre nu, säger Emma.

Redan idag är DK-kliniken hyresgäster hos Jon Larsgården Fastigheter. De är väldigt nöjda.

– Jon är en väldigt bra person att ha att göra med. Det är aldrig några problem. Allt går att lösa. Han är lyhörd inför våra behov och utför arbetet utan genvägar. Han är mån om att hyresgästerna ska lyckas med den verksamhet de bedriver. När vi började bli trångbodda i våra nuvarande lokaler, kändes det därför naturligt att fortsätta hyra av honom, fast i Västra Hamnen. Det känns som att Västra Hamnen kommer att bli det nya stället att vara på här i Hudik och redan nu är det mycket folk som både jobbar och rör sig i området. Vi ser fram mot att flytta och hoppas att både befintliga och nya kunder hänger med oss dit, säger Emma.

 

Rulla till toppen