”Vi får funktionella lokaler och ett riktigt toppenläge i Västra Hamnen”

e-com
Företaget E-com i Hudiksvall har varit verksamma inom telefoni och kommunikation i snart 30 år. För Hudikborna är de kanske mer kända som de olika kedjorna de ingått i genom åren, som Stjärna Fyrkant och nu sedan oktober 2022 – Dialect. I juni flyttar de till helt nya lokaler i Västra Hamnen eller som de själva säger – Nu flyttar vi in i framtiden!

Dialects affärsidé är att göra företag mobila och kommunikativa. Kristin Hallberg är platschef på företagscentret i Hudiksvall sedan 2020 och är den som ansvarar för personal, försäljning och marknadsföring.

Sedan vi på E-com valde att gå med i Dialectkedjan har vi breddat vårt utbud och blivit starkare inom IT, så nu kan vi erbjuda helhetslösningar inom IT, telefoni och kommunikation. I första hand vänder vi oss till lokala och regionala företag, men vi hjälper även privatpersoner om de exempelvis behöver hjälp att teckna ett mobilabonnemang eller reparera en mobiltelefon.

Markus Lindqvist är butikssäljare och IT-ansvarig. Det innebär att han hjälper kunderna att få företagens datorer, skrivare, kopiatorer, servrar, nätverk, Wifi och konferensutrustning att prata med varandra och fungera som de ska. Sådant som är helt avgörande för att kundernas verksamheter ska snurra, men som de flesta varken har tid, kunskap eller lust att ansvara för själva. Markus har jobbat på E-com i drygt två år. Han ser fram mot flytten till Västra Hamnen.

– Flytten till Västra Hamnen kommer att bli ett lyft. Vi trivs bra i de lokaler vi har, men de är onödigt stora och dessutom känns det som vi ligger lite avsides här. I Västra Hamnen får vi mindre, men mycket funktionella lokaler. Läget mellan Oilquick Arena och Hudiksvalls Gym med havet precis utanför är fantastiskt bra. Redan nu är det många företag etablerade därute och folk som rör sig i området både på dagar och kvällar. Det blir perfekt för oss, säger Markus.

Just nu är Dialect och Västra Hamnen inne i planeringsprocessen.
Inflyttning är planerad till 1 juni i år.

– Västra Hamnen har verkligen lyssnat på våra behov och tagit fram förslag och skisser utifrån det. Vi kommer att få det skräddarsytt precis som vi vill ha det och behöver bli fler finns utrymme att växa. Vi har inte prioriterat att ha ett eget konferensrum, utan hyr i stället vid behov. Närheten till restaurang, konferens, padelhall och gym i området känns lyxigt, för att inte tala om närheten till havet. Det känns som att vi flyttar till framtiden när vi flyttar till Västra Hamnen. Från och med nu är det bara uppåt och framåt som gäller, säger Kristin.

Rulla till toppen