”LÄGET I VÄSTRA HAMNEN ÄR PERFEKT – HÄR HAR VI NÄRA TILL ALLT VI BEHÖVER”

Magnus och Zarah, Stena Recycling
Zarah Zättlin är konsult på avdelningen Circular Consulting, en internationell konsultverksamhet inom Stena Recycling. Hon har arbetat på företaget i femton år. I juni flyttade hon in i kontorshotellet i Oilquick Arena i Västra Hamnen Hudiksvall och några månader senare följde kollegan Magnus Bergsman, affärsspecialist Plast, efter. De trivs med sina nya kontorsplatser. Här kan de jobba ostört, har nära till allt de behöver och som bonus, en enastående utsikt över Hudiksvallsfjärden.
Stena Recycling är ledande i Norden inom återvinning. De återvinner avfall från industrier och företag, allt utom hushållsavfall. De har ca 90 anläggningar runt om i Sverige och finns även i övriga Norden. I Sverige har det privatägda företaget drygt 2100 anställda, varav 11 i Hudiksvall. Medarbetarna i Hudiksvall har kontor på tre olika platser.

– Vi håller på att positionera om oss från bara återvinnare till att vara en komplett hållbarhetspartner. Det innebär att vi, förutom ett flertal tjänster inom återvinning, även erbjuder uthyrning av containers och kärl, slamsugning, spoltjänster och rivningstjänster. Sedan 1,5 år tillbaka erbjuder vi dessutom konsulttjänster inom cirkularitet vilket blir alltmer efterfrågat från våra kunder, berättar Magnus Bergsman.

Magnus bor i centrala Hudiksvall. Han ser fram mot när den nya strandpromenaden längs Kattvikskajen och Västra Hamnen blir klar.

– Det kommer att bli en fantastisk cykel- och promenadväg till och från jobbet framöver. Vi har två fräscha kontorsrum med fin utsikt över havet och Hudiksvall och tillgång till konferensrum precis intill. Att kontoret ligger nära tågstationen är ett stort plus, då våra långväga kunder oftast kommer hit med tåg. Då bjuder vi gärna på lunch eller middag på Restaurang Hamnkrogen som ligger i samma hus som vi har kontoret, berättar Magnus.

Zarah är en av företagets 20 konsulter inom cirkulär transformation. Hon hjälper industrier och företag att ställa om – allt från affärsmodeller och processer till produktdesign och organisation. Målet är att hjälpa företagen att skapa hållbara cirkulära lösningar.

– Tiden för slit- och släng är över sedan länge. Nu handlar det om att bättre ta tillvara de resurser som redan är producerade. Cirkulära affärsmodeller bygger på just den principen, att resurser ska cirkulera i ett system och användas i stället för att förbrukas. Att hitta dessa cirkulära lösningar är det jag hjälper företag och industrier med, berättar Zarah.

På fritiden är Zarah instruktör på Hudiksvalls gym. I skrivande stund bygger de nya lokaler bara ett stenkast från Oilquick Arena. I somras var det premiär för deras utegym i Västra Hamnen.

– Jag ledde många pass här ute i somras. Det var ljuvligt att träna med havsutsikt och dessutom kunna ta ett dopp i havet direkt efter passet. Jag bor dessutom i Fridhem, så det tar bara 3 minuter med cykeln så är jag hemma. Det kan inte bli bättre, säger Zarah.
Rulla till toppen