”VÄSTRA HAMNEN I HUDIKSVALL ÄR DEN PERFEKTA PLATSEN FÖR OSS PÅ HAILEY HR"

Jenny Persson är Sales Manager på Hailey HR, en startup som utvecklar och säljer en heltäckande och modern HR-plattform som hanterar alla typer av medarbetarinformation.

Idag har företaget 30 medarbetare, varav merparten sitter i Stockholm och tre utgår från kontoret i Hudiksvall. Ett drygt år sedan starten har företaget 120 kunder i Sverige, men de nöjer sig inte där. Målet är internationell expansion och att bli en europeisk spelare. Sedan februari 2021 har Hailey HR kontor i Västra Hamnen.
 
Hailey HR vänder sig framför allt till små och medelstora företag i behov av ett modernt HR-stöd. De allra flesta kunderna har en HR-chef men vissa saknar HR-chef eller HR-avdelning. I de fallen fungerar Haileyplattformen som ett bra stöd till VD och ekonomichef.
 
Från att en medarbetare anställs tills att hen slutar eller går i pension är det väldigt mycket information som ska hanteras och dokumenteras. Allt från anställningsavtal, tidrapporter och semesterplanering till utvecklingssamtal, medarbetarundersökningar och utbildningar. Många företag använder flera olika system för att administrera detta. Med Hailey HR får man all information samlad i ett och samma system. Allt är dessutom GDPR-kompatibelt. Det är både enkelt, flexibelt, tryggt och modernt, säger Jenny.
 
Jenny är personalvetare som jobbat med rekrytering och bemanning i många år. HR-frågor har alltid legat henne varmt om hjärtat så när hon hörde talas om Hailey HR kontaktade hon dem direkt och fick jobb. När Jenny anställdes 2021 fick hon i uppdrag att starta upp en filial i Hudiksvall. Idag är de tre anställda, Jenny och de två säljarna Alex och Stefan. I augusti blir de ytterligare en i lokalerna på kontorshotellet Paperplan by the Sea i Västra Hamnen Hudiksvall.
 
– Vi hyr ett gemensamt kontorsrum där vi sitter alla tre samt två demorum dit vi kan gå undan för att demonstrera systemet för kund online. Förutom det har vi tillgång till gemensamma ytor som kök, balkong med havsutsikt, lounge, konferensrum och toaletter. Vår hyresvärd är väldigt tillmötesgående när det gäller verksamhetsanpassning av lokalerna. Vi hade inte kunnat hitta ett bättre ställe, berättar Jenny.
 
Jenny och hennes kollegor trivs väldigt bra i Västra Hamnen. De lyfter framför allt den entreprenöriella andan som råder i området och att det hela tiden händer nya saker.
– Vi har vattnet precis utanför fönstret så det känns nästan som att vi har kontoret på en båt. Närheten till havet är något vi verkligen uppskattar, oavsett årstid. Att kunna ta en kopp kaffe ute på balkongen och titta ut över havet är en skön kontrast till alla digitala möten, säger Jenny.
 
Jenny tycker det är spännande att vara med och bygga upp en startup från grunden och dessutom att få göra det på hemmaplan i Hudiksvall.
– Jag ser fram mot att fortsätta utveckla Hailey HR i Hudiksvall och hoppas kunna anställa fler framöver. Då känns Västra Hamnen som det perfekta stället att ha kontoret på. Nära centrum och kommunikationer, gångavstånd till stans bästa lunch, goda träningsmöjligheter och enkelt att hitta parkering. Alla viktiga beståndsdelar för att vara en attraktiv arbetsgivare. I takt med att stadsdelen utvecklas finns alla möjligheter för oss att växa här, säger Jenny.
Rulla till toppen