”LÄGET KAN INTE BLI BÄTTRE ÄN SÅ HÄR”

Företaget Slipp Redovisning i Hudiksvall flyttade till Västra Hamnen i oktober förra året. Det har de inte ångrat. De fina lokalerna, havsutsikten, närheten till tågstationen samt padelhall och restaurang precis runt hörnet bidrar till att de fyra kollegorna trivs så bra. Om några år, när den nya stadsdelen börjat växa fram, blir läget ännu bättre. Då hamnar vi mitt i hjärtat av området, säger Lars Olsson, VD på företaget.

Slipp Redovisning vänder sig till små och medelstora redovisningsbyråer som vill digitalisera sin verksamhet och till personer som vill starta en egen redovisningsbyrå genom att bli franchisetagare och driva en Slipp Redovisningsbyrå. Idag har företaget drygt 50 redovisningskonsulter på 25 franchisekontor runt om i landet och målet framåt är att växa ytterligare.

– Verksamheten rullar på riktigt bra. Vi har fördubblat omsättningen varje år sedan 2019 och målet i år är att nå 30 miljoner kronor. Då behöver vi få in ytterligare några franchisetagare runt om i landet. Än så länge har vi ingen här i stan, det vore roligt om någon ville axla den rollen framöver, säger Lars.

I oktober 2021 flyttade företaget till Västra Hamnen. Deras kontor ligger i Paperplane by Sea, ett coworkingkontor, där de delar lokaler och teknisk utrustning med tre andra företag.

– Lokalerna är fräscha med modern inredning och lugn harmonisk färgsättning. I vår del av kontoret har vi en öppen kontorsyta där jag och mina tre kollegor sitter och ett litet konferensrum. Utöver det har vi tillgång till ett gemensamt kök, större konferensrum och en trevlig loungemiljö. Det passar oss perfekt, berättar Lars.

Slipp Redovisning grundades år 2014. Då som renodlad redovisningsbyrå med kontor i Stockholm. De var tidigt ute med att sälja redovisningstjänster i form av fasta abonnemang med en helt digital hantering. Den idén förädlade de när de 2017 övergick till att bli franchisegivare på heltid och flyttade företagets säte till Hudiksvall 2020.

– Vi trivs väldigt bra i Västra Hamnen. Läget är perfekt. Eftersom vi reser mycket i jobbet är det guld värt att ha så nära till tågstationen. När området är färdigbyggt så småningom, sitter vi på ett riktigt A-läge. Det känns bra att vara på plats redan nu, efterfrågan på kontorsplatser här lär ju öka framöver, avslutar Lars.
Rulla till toppen