Oilquick Arena – en satsning för Hudiksvall byggd på lång vänskap och gemensamma värderingar

Jon Larsgården och Henrik Sonerud har varit goda vänner sedan tonåren. Genom åren har de samarbetat i olika projekt samt köpt och utvecklat flera fastigheter tillsammans. De trivs ihop, känner varandra väl och delar värderingar. När det var dags för Jon att renovera och bygga ut sporthallen i Västra Hamnen var valet av samarbetspartner därför självklart. Idag äger de Oilquick Arena tillsammans med visionen att skapa en ny samlingsplats i Hudiksvall.

Jon Larsgården
Henrik Sonerud

Idag rymmer Oilquick Arena en padelhall med sex banor, en innebandyhall, en restaurang, 35 kontor, två konferensrum och en relaxavdelning.

– För oss var det viktigt att få in en långsiktig partner i arenan som, precis som vi, tror på Hudiksvall och dessutom kommer att finnas kvar i stan. För mig var det därför självklart att kontakta Henrik. Det fanns egentligen bara ett företag jag kunde tänka mig att släppa namnet till och det var Oilquick, säger Jon Larsgården på Västra Hamnen Holding AB.

OilQuick AB är ett familjeföretag som utvecklar, tillverkar och säljer fullautomatiska snabbfästessystem för entreprenadmaskiner. De senaste åren har företaget haft en imponerande tillväxt och flera gånger blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

– För att kunna fortsätta att växa och utveckla vår verksamhet krävs att vi är en attraktiv arbetsgivare. Vi satsar därför stort för att våra medarbetare ska må bra och trivas hos oss. Vår satsning i Oilquick Arena ligger helt i linje med detta och blir därför en viktig och naturlig del i vårt fortsatta HR- och hållbarhetsarbete, säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB.

Visionen med Oilquick Arena är att bli en ny samlingspunkt i Hudiksvall, precis vid havet i den nya stadsdelen Västra Hamnen. De kommande åren kommer mycket att hända i området. Oilquick Arena är bara början.

– Under 2022 och 2023 kommer vi att rusta upp fastigheterna ute på ön (fd Håstaholmen) och aktivera hela området med diverse aktiviteter. Allt från grönområden, uteservering, flytbryggor och båtplatser till minigolf, gymnastik och teater. Under 2022 kommer vi att presentera många spännande nyheter, säger Jon Larsgården.

– Mitt fokus framåt är att fortsätta att utveckla och driva Oilquick och Jon kommer att ansvara för drift och utveckling av våra gemensamma bolag. Vi har stort förtroende för varandra och vet att vi tillsammans kommer att göra någonting riktigt bra av området. Jag är stolt och glad över att arenan får bära vårt företagsnamn, säger Henrik Sonerud.

Lägg till din rubriktext här

Rulla till toppen