”STOR EFTERFRÅGAN PÅ NYPRODUCERADE LÄGENHETER I HUDIKSVALL - SÄLJS SNABBT"

Bostadsmarknaden i Hudiksvall har haft en fin utveckling de senaste åren och marknaden ser fortsatt bra ut. Priserna håller i sig med fortsatt efterfrågan. Det som efterfrågas idag är boenden både stadsnära och en bit utanför staden. Nyproducerade lägenheter i Hudiksvall säljs i snabb takt och många står i kö för kommande produktioner. Det säger AnnSofie Lundvall, fastighetsmäklare på Hälsinglands Fastighetsbyrå i Hudiksvall.
AnnSofie har varit fastighetsmäklare i Hudiksvall i drygt tjugo år. År 2016 var hon med och startade den fristående mäklarbyrån Hälsinglands Fastighetsbyrå. Idag är de 11 anställda och marknadsledande i Hudiksvall.
– Vi har haft en fin utveckling på bostadsmarknaden under de senaste åren. Pandemin gav oss tid att tänka över hur vi verkligen vill leva och bo, vilket gjort att många familjer valt att lämna storstaden för en mindre stad. Vi har sett flera exempel på det i Hudiksvall. Här har de möjlighet att köpa ett bättre boende med närhet till både hav och natur, berättar AnnSofie.
 
FORTSATT GOD BOSTADSMARKNAD
De senaste årens nyproduktioner i Hudiksvall har snabbt blivit sålda och många väljer att ställa sig i kö för nya lägenheter som planeras. Just nu har Hälsinglands Fastighetsbyrå flera familjer och par som står i kö för boenden på Kattvikskajen och i Västra Hamnen.
– Det man behöver hålla ögonen på som kan påverka bostadsmarknaden framöver är ju världsläget i sig, räntenivåer och börsens utveckling. När det varit nedgångar tidigare har det börjat i storstäderna, för att en tid senare komma till mindre marknader som exempelvis Hudiksvall. Än ser vi dock inga sådana tendenser, säger AnnSofie.
 
BÅDE STADSNÄRA OCH LANTLIGA BOENDEN EFTERFRÅGAS
Enligt AnnSofie efterfrågas både stadsnära boenden och boenden en bit utanför staden. Många har börjat distansarbeta i högre utsträckning, vilket lett till att många efterfrågar ett extra rum som kan användas som kontor. Andra längtar efter ett hus med trädgård för att kunna odla egna grönsaker och blommor. Mycket beror på i vilken livssituation de som flyttar hit befinner sig.
– Vi har både äldre par och yngre familjer som väljer att flytta till vår stad. Hemvändare är vanligt, när det är dags att bilda familj börjar de längta efter ett enklare och mindre stressigt liv på en plats som passar bra med barn, säger AnnSofie.
 
STOR POTENTIAL I HUDIKSVALL
AnnSofie menar att Hudiksvall har en unik möjlighet att attrahera inflyttare från andra städer då trenden fortsatt är att många väljer att lämna storstaden för en mindre stad.
– I Hudiksvall finns ett brett urval av boendeformer. Allt från moderna nybyggda lägenheter vid havet och villor i staden till hus och gårdar på landsbygden. Vi har närheten till hav, skog, sjöar och berg, ett rikt kulturliv, bra kommunikationer och många framgångsrika företag som behöver anställa fler medarbetare. Det är fantastiskt att se satsningarna på Kattvikskajen och i Västra Hamnen. Vår stad utvecklas i bästa havsläge när två helt nya stadsdelar växer fram. Här finns stor potential som kan gynna både våra företag och bidra till kommunens vision om att bli 50.000 invånare år 2050, avslutar AnnSofie.
Rulla till toppen