DEX TRYCK & DESIGN - ETT AV FÖRETAGEN I VÄSTRA HAMNEN

278185863_308502804744942_6504712434881419686_n
Jimmie Åkerström, äger och driver företaget DEX Tryck & Design i Västra Hamnen. De fokuserar på framförallt skyltning i olika former, storformatsprint, lasergravyr, CNC-fräsning och kundanpassade lösningar. Än så länge levererar de i princip allt som kan tryckas, men konkurrensen i stan är stor och Jimmie tror på att nischa sig inom de områden där DEX är unika framöver för att låta verksamheten växa ännu mer.
 
När Jimmie tog över företaget för två år sedan hade verksamheten funnits ute på Håstaholmen i närmare tio år. Jimmie själv hade varit i branschen i drygt 15 år och var sugen att driva eget.
– Jag tog över företaget precis när pandemin slog till, så första året var tufft. Förra året ökade dock omsättningen ordentligt med hjälp av både befintliga och nya kunder så det känns bra. Utmaningen nu är att få tiden att räcka till för alla uppdrag. Jag kanske får anställa en kollega så småningom, säger Jimmie.
 
Fram tills för bara några månader sedan låg företaget lite avskilt ute på Håstaholmen. Nu är situationen en annan.
– Det märks att det blir mer och mer aktivitet här ute i området. Från att ha legat lite avsides kommer vi att hamna centralt i den nya stadsdelen. Det ser jag fram mot, säger Jimmie.
 
De flesta av Dex kunder finns lokalt och hittar till företaget på rekommendation från andra.
– Jag tycker om att jobba med lokala företag och ser ingen anledning att ha kunder spridda över hela landet. Bara i Hudiksvalls kommun finns drygt 4000 företag registrerade. Det räcker för mig, säger Jimmie och ler.
 
Rulla till toppen