HSB Västrahamnen

HSB planerar för 100 bostäder på Västra Hamnen i Hudiksvall.

— Att få vara med och utveckla Hudiksvalls hamnområde är något som HSB haft på agendan under en lång tid. Att nu få möjligheten att ta vid där Kattvikskajen slutar känns oerhört kul och spännande. Det är något som vi tror gör Hudiksvall ännu attraktivare som stad, säger Anders Wallner, vice i HSB Södra Norrland.

Anders Wallner

Vice VD HSB SÖDRA NORRLAND

Nu bidrar HSB till utvecklingen av Hudiksvalls hamn. Ett första steg har varit att förvärva marken.

HSB har köpt den norra delen av Håstaholmen, del av fastigheten Åvik 26:14. Den förvärvades nyligen av ProNordic Innovation AB och Jon Larsgården Holding AB. Anskaffningen innebär att HSB blir en bostadsaktör att räkna med i omdaningen av Hudiksvalls hamn. Ambitionen är att omgående sätta igång detaljplanearbetet med syfte att skapa fyra punkthus som totalt ska rymma ca 100 bostadsrättslägenheter. Samtliga lägenheter kommer att ha stora inglasade balkonger med utsikt mot Hudiksvallsfjärden och tillgång till eget garage. I bostadsrättsföreningen kommer det att finnas gemensamhetslokaler, övernattningsrum, bastu och relax. Säljstarten är preliminärt beräknad till årsskiftet 2021/2022, med en första inflyttning 2023.

— Att få vara med och utveckla Hudiksvalls hamnområde är något som HSB haft på agendan under en lång tid. Att nu få möjligheten att ta vid där Kattvikskajen slutar känns oerhört kul och spännande. Det är något som vi tror gör Hudiksvall ännu attraktivare som stad, säger Anders Wallner, vice i HSB Södra Norrland.

Anders Wallner, Vice VD
HSB SÖDRA NORRLAND
Box 269, Torggatan 14
851 04 Sundsvall
www.hsb.se

Rulla till toppen